Magtoxin
Magtoxin płytki jedna płytka na 5 ton są zalecane do zapakowanych towarów i produktów sypkich, takich jak zboża, ryż, ziarna, paszy dla zwierząt, kawa, kakao i ziaren kakao, herbata, zioła, orzechy, bawełna, juta, tytoń, fasola, mąka, przyprawy, czekolada, słodycze i inne. Płytki Degesch mogą być z powodzeniem stosowane w prawie każdym obiekcie do przechowywania, o ile jest ono odpowiednio uszczelnione. Można je nawet stosować w niższych temperaturach i w suchych warunkach, jeśli czas ekspozycji jest dłuższy. Gaz nie wpływa na aromat i smak poddanych obróbce produktów spożywczych. Nie wpływa na kiełkowanie nasion i nie pozostawia toksycznych pozostałości na przetworzonych produktach. Nie trzeba płytek jak w przypadku tabletek do gazowania kłaść na pryźmie ani ich wciskać. Wystarczy położyć je w pomieszczeniu w dowolnym miejscu koło gazowanych towarów.
dawka: 6,6 g/t =1 płytka na 5 t
uprawa: jęczmień luzem
dawka: 1,34 - 3 g/m3 =1 płytka na 11-25 m3
uprawa: nasiona roślin strączkowych grubonasiennych w workach, fasola, groch łuskany
dawka: 1,34 – 2,18 g/m3 = 1 płytka na 15-25 m3
uprawa: orzechy, owoce suszone, nasiona roślin oleistych w workach, orzech włoski, orzech laskowy, słonecznik łuskany, pestki dyni łuskane, mak, rodzynki, suszone, figi, śliwki, morela, siemię lniane
dawka: 1,5-3,3 g/m3 = 1płytka na 10-22 m3
uprawa: zioła w torbach, zioła w workach papierowych: kora dębu, kora kasztanowca, korzenie kozłka, kłącza pięciornika, kwiatostan lipy, kwiat głogu, kwiat bzu czarnego, nasiona kasztanowca, nasiona lnu, liście mięty, liście podbiału, owoce maliny, czarna porzeczka, owoce głogu, owoce szyszki chmielu, dziurawiec, krwawnik, żarnowiec, konwalia
dawka: 1,05-1,57 g/m3 = 1 płytka na 21 – 31 m3
uprawa: tytoń w belach (obleczonych jutą lub pakowanych w kartonach)
dawka: 1,6 g/m3 = 1 płytka/21 m3
uprawa: puste pomieszczenia
dawka: 3 g/m3 = 1 płytka na 11 m3
uprawa: ryż w workach
dawka: 2,18-3 g/m3 = 1 płytka/11-15 m3
uprawa: przetwory zbożowo-młynarskie w workach, przetwory zbożowo-młynarskie w torbach papierowych, kasza jęczmienna, kasza gryczana, kasza manna, otręby pszenne, mąka kukurydziana, płatki owsiane